نتایج تحقیقات موسسه تحقیقاتی مونت سیانی نشان می دهد؛
کاربرد اپل واچ در تشخیص کرونا
تصلا – در ساعتهای هوشمند اپل واچ، قابلیتی وجود دارد که میتوان ضربان قلب را اندازه گیری کند. همین قابلیت به این ساعتهای هوشمند کمک میکند تا بتواند احتمال وجود ویروس کرونا تشخیص دهد. نکته مهم درباره کاربرد اپل واچ این است که این ساعت های هوشمند هفت روز زودتر از تستهای ویروس کرونا میتوانند ابتلا به این بیماری را در افراد مختلف تشخیص دهند.
تکنولوژی نقش بسیار مهمی را در تغییر وضعیت سیستم بهداشتی و مراقبت از سلامت بازی میکنند. فناوری و استفاده از آن در سیستم بهداشت و درمان باعث میشود نه تنها مراقبت از بیماران و روشهای مربوط به آن ارتقا و بهبود پیدا کند، بلکه هزینههای پرداختی برای درمان افراد تا حد قابل توجهی کاهش یابد.
این واقعیت به خصوص در مورد تجهیزات مراقبت از سلامت پوشیدنی مثل ساعت های هوشمند بسیار مشاهده شده است. بر اساس مطالعات انجام شده، تجهیزات مراقبت از سلامت پوشیدنی قادر به تشخیص بسیاری از بیماریها در افراد مختلف هستند.
در واقع این تجهیزات با اندازهگیری علائم حیاتی افراد مختلف میتوانند میزان احتمال ابتلا به یک بیماری را در آن فرد تشخیص دهند.
قابلیت اندازهگیری علائم حیاتی در افراد مختلف نه تنها به تشخیص بیماری در افراد کمک زیادی میکند بلکه این امکان را به کاربران میدهد تا اندازه گیری قند خون ، میزان اثرگذاری داروها و روشهای درمانی که برای برطرف کردن بیماری خود استفاده و اجرا کردهاند با خبر شوند.
از طرفی این فناوری پوشیدنی امکان کنترل و تحت نظر قرار دادن بیماران از راه دور را فراهم میکنند. علاوه بر همه اینها، تجهیزات پوشیدنی حوزه سلامت با استفاده از اندازهگیری علائم حیاتی بیمار قبل و بعد از مصرف دارو و روشهای درمانی امکان تصمیم گیری بهتر برای ادامه روند درمان بیماری را به خصوص در اختیار پزشکان و کاربران قرار میدهد.
نکته مهم در خصوص گجت پوشیدنی مثل اپل واچ برند اپل این است که این ابزار با اندازهگیری فشار خون، نرخ ضربان قلب و الگوی خواب کاربران قادر به تشخیص بیماریها و میزان احتمال ابتلا به آنها در کاربران حتی یک هفته قبل از بروز علائم مختلف بیماری در افراد مختلف میشوند.
بر اساس این واقعیتها دانشمندان مطالعهای را آغاز کردهاند که در آن به بررسی کاربرد اپل واچ در تشخیص زودهنگام ابتلای فرد به ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ پرداختهاند.
نتایج این تحقیقات که توسط گروه تحقیقاتی در آزمایشگاه مونت سیانی انجام شده است نشان میدهد ساعت هوشمند اپل میتواند بسیار سریع تر و زودتر تست های سنتی بالینی ابتلا به کووید ۱۹ در کاربران را تشخیص دهد.
مطالعه صورت گرفته روی قابلیت تشخیص بیماری کووید ۱۹ در اپل واچ بین ماههای آپریل و سپتامبر سال ۲۰۲۰ با حضور ۳۰۰ نفر از کارمندان موسسه تحقیقاتی مونت سیانی که از ساعتهای هوشمند اپل استفاده میکنند، انجام شده است.
در این مطالعه از یک اپلیکیشن قابل نصب بر روی گوشیهای اپل استفاده شده است که به صورت روزانه علائم حیاتی افراد و کاربران را جمع آوری میکند. جمعآوری این دادهها و علائم حیاتی به خصوص نرخ ضربان قلب یا HRV افراد به دانشمندان کمک میکند تا با مقایسه تغییرات در علائم حیاتی کاربر ابتلا به ویروس و بیماری کووید ۱۹ را در او تشخیص دهند.
واقعیت این است که نرخ ضربان قلب زمانی که یک نوع عفونت ویروسی در بدن انسان به وجود بیاید تغییر میکند. از آنجایی که بیماری کووید ۱۹ در اثر نفوذ ویروس کرونا به بدن افراد و درگیری ریه با عفونت شدید به وجود میآید، بنابراین نرخ ضربان قلب در افراد مبتلا به این بیماری تغییر پیدا میکند.
همین تغییرات در نرخ ضربان قلب میتواند به عنوان یک کمک و فاکتور تشخیص ابتلا به ویروس کرونا در افراد مختلف مورد استفاده قرار گیرد. معمولا میزان ضربان قلب در افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ پایینتر از نرخ ضربان قلب در افراد سالم است.
.
.
.
.
.
(تصویر صنعت لوازم الکترونیک)
درباره این سایت